maandag 12 juli 2010

Dag 10: Yalta

Voor de mensen die geen zin hebben in een lang verhaal hier de samenvatting: zon, zwembad, slapen en voetbal.

Hieronder volgt het uitgebreidere verhaal van Siemen.

Net zoals de dag van gisteren was het er gisteravond weer niet van gekomen om een berichtje te plaatsen. Dus vandaar dat hij nu komt, aangezien we nu onderweg zijn van Yalta naar Vinnytsja .

Maar jullie zullen je vast afgevraagd hebben wat we gisteren gedaan imagehebben. Nou hier kan ik heel makkelijk over zijn. Yalta is echt een badplaats net zoals bijvoorbeeld plaatsen in Spanje en Griekenland. Yalta ligt aan de Zwarte Zee, en daar zaten we in het Yalta Intertourist hotel.Na een nacht kort geslapen te hebben (we hadden de airco op lucht rondblazen gezet i.p.v. de airco, wat niet te onderscheiden is als er vage tekens op de afstandsbediening staan), besloten Jeroen en Siemen maar vroeg op te staan. Na eerst een paar baantjes gezwommen te hebben besloten we lekker te ontbijten.  Daarna hadden we onze vorige blogpost geschreven. Ondertussen hadden we weer zin om lekker bij het zwembad te liggen, dus wat let je dan? Dan doe je het, gewoon omdat het kan. Na even flink gebakken te hebben (de zon was echt heel fel), en de nodige baantjes getrokken te hebben gingen we maar weer naar boven. Hier hebben we even wat slaap ingehaald van de erg korte nachten.

Rond 7 uur besloten we in het hotel te gaan dineren. Hier kon je voor 19 euro onbeperkt eten en drinken. Het eten was erg goed, zeker na de slechte ervaring van het vorige hotel waar we een dinerbuffer hadden. Zodra we klaar waren met eten hadden we de taxi gepakt om naar Yalta City te gaan. We hadden namelijk besloten om hier voetbal in een kroeg te kijken. We hadden aan de taxichauffeur gevraagd of hij een goede kroeg kende waar je voetbal kon kijken. Dit wist hij wel en we werden net buiten het centrum bij een echte Oekraïense kroeg afgezet. We keken even binnen en het was er toch wel echt heel rustig. Dus besloten we maar richting het centrum te lopen om dan in dezelfde kroeg voetbal te kijken als gisteren. Hier was het echter erg druk. Maar na wat wringen hadden we toch een plekje tussen de lokale bevolking. Deze waren erg aardig en konden wat gebrekkig Engels, maar het was genoeg om er mee te kunnen communiceren. Na deze spannende wedstrijd gezien te hebben en door de uitslag behoorlijk teleurgesteld te zijn, besloten we maar richting het hotel te rijden met de taxi. Daar zijn we nog even naar de beachclub geweest, echter was het hier niet zo druk. Na daar even een lekkere cocktail gedronken te hebben besloten we maar te slapen aangezien we weer vroeg op moesten.

Om 6:40 ging de wekker weer om rond 7 uur aan het ontbijt te zitten. Het ontbijt was weer erg goed verzorgd en om half 8 zaten we in de auto. De rit die we vandaag gaan maken heeft een afstand van 850 km en de navigatie zegt er 14:30 uur over te doen (gelukkig rijden we hier altijd wel wat vanaf!).

Wim, Jeroen, Martijn: “Siemen heeft ondanks dat we gisteren geen flikker hebben uitgevoerd er toch nog een belachelijk lang verhaal van weten te maken.”

Groetjes vanuit de wagen:

Siemen, Jeroen, Wim en Tinus

Wist je dat:

We nu al 2600 km gereden hebben.
Wim zo moe was dat hij zijn kamer niet uit gekomen is.
Martijn zo nodig de airco moest uitzetten en hij dit geweten heeft.
We een paar tinten bruiner geworden zijn.
Jeroen geen gel, zonnebrand, aftersun en nagelschaartje bij heeft.
Zijn mede reisgenoten zo aardig zijn om deze Jeroen te laten lenen.
De bedden in dit hotel erg goed waren.
De airco de 2de nacht wel goed werkte.
Jeroen nog steeds beweerd dat Siemen snurkt.
We alle cd’s in de auto al zeker 4x gehoord hebben.
Het liedje van Jan Smit zo snel mogelijk wordt doorgespoeld.
En dit als smoesje geeft voor zijn slecht nachtrust.
Siemen nu eindelijk klaar is met typen.

1 opmerking:

  1. Hoe kun je gel, zonnebrand en aftersun uitlenen? Stop je het na gebruik weer terug in de flacon?

    Goede reis gehad? 850 kilometer is een flinka afstand zeker als de wegen, naar ik verwacht, niet de westerse kwaliteit hebben.
    Een dagje rustig aan is niet verkeerd (als het maar daar bij blijft).
    Heb ik het goed begrepen dat jullie in de nacht van donderdag op vrijdag weer thuis komen?
    Verder lekker genieten en nog veel plezier.

    PS Siemen: Sabine krijgt vanavond haar diploma (hint).

    BeantwoordenVerwijderen

We vinden het erg leuk om reacties te krijgen. Dus laat hier je reactie achter.