zondag 11 juli 2010

Dag 9: De reis van Kiev naar Yalta deel 2: Gewoon omdat het kan!

imageHet is nu zondagochtend half 10 en we hebben nu pas tijd om een verhaaltje over gisteren te schrijven.  We hadden besloten dat we op tijd in Yalta wilden zijn, omdat we hier een schitterend hotel met zwembad hebben. Om half 6 ging de wekker in ons hotel in Zaporozhye! Het was nog 28 graden op onze kamer waardoor we vastgeplakt aan het beddengoed wakker werden. Na een ontbijt waar ik liever niet over wil spreken (geen aanrader, zeker niet op de vroege ochtend!!!) laden we onze spullen in de auto en rond kwart voor 7 reden we weg.

imageWe lieten al snel de vieze industriestad achter ons. Via de stuwmeren reden we richting de Krim. We zagen duidelijk dat het landschap veranderde in een landschap met een zee klimaat. We kozen vandaag niet voor de kortste route naar Yalta, maar we wilden meer van het eiland zien. Jeroen had een weg die door het oosten van de krim liep gekozen, dit omdat ze hier een hele mooie toeristische weg hadden.  Ook waren de muren van kasteel Sudak te zien (zie foto’s). Het kasteel zelf is verwoest maar een aantal torens staan er nog. Tinus was op de toeristische route helemaal in zijn element, omdat het landschap goed heuvelachtig was en de weg ons een mooi bochtencircuit aanbood. Onderweg kwamen we verschillende wijngaarden tegen en de zee kwam steeds dichterbij. Op een gegeven moment hebben we een heel stuk langs de zee gereden. We zagen dat mensen gewoon kampeerden op het strand! Dus gewoon je auto op het strand zetten en je tentje opzetten, gaaf!

imageIn de badplaats Sudak hebben we gelucht. Het was echt super druk in de badplaats en aan de auto’s te zien zijn er veel Russen op de Krim. Onderweg zijn we nog door verschillende kleine dorpjes gereden, die er super gezellig uitzagen. 

Het verkeer blijft ons hier nog steeds verbazen. We zitten nog steeds vol bewondering te kijken wat zich hier in het verkeer afspeelt en wat automobilisten allemaal flikken, ons standaard antwoord is steeds “gewoon omdat het kan!”. Voorbeelden zijn: van een 3 baans-weg een 5 baans-weg maken. Stoppen waar je kunt stoppen, dus gewoon midden op de weg, de weg kan plotseling zijn open gebroken, doorgetrokken strepen negeren, uitvoeg strook van de tegemoet komend verkeer gebruiken om in te halen. 

imageRond 16 uur kwamen we bij het hotel aan. We checkten snel in om daarna meteen een duik in het Olympische zwembad te nemen, heerlijk! Hier hadden we al heel de dag naar uitgekeken. Daarna nog in de zon gelegen om even bij te komen van de reis. Rond half 8 reden we naar de stad om daar wat te gaan eten. Tot onze grote verbazing waren hier verschillende eettentjes die bavaria parasols hadden en die ook bavaria bier verkochten.  Tinus vond dit geweldig en nadat we bijna heel de boulevard hadden afgelopen besloten we bij een bavaria restaurant te eten. Na te hebben gedineerd, zijn we een kroeg op gaan zoeken om de voetbalwedstrijd Uruguay – Duitsland te kunnen kijken. De vraag was alleen waar we dit konden doen. Toen we hoog in de lucht keken zagen we in een hoog gebouw daar een tv scherm met voetbal erop. Dus besloten we gewoon de trap op te gaan. Hier bleek een kroeg te zitten, waar ze zoals de rest van dit gebied GEEN engels spreken. Via wat handen en voetenwerk kregen we uiteindelijk bier. Na de spannende wedstrijd zijn we de boulevard afgelopen, en hier kwamen we bij een super vette/chique tent uit. Toen we naar binnen wilden gaan, begon de super brede portier russiche/oekraïns te praten, het bleek namelijk dat we er met onze korte broek niet in mochten. Heel erg jammer aangezien deze tent echt vol met mooie vrouwen zat! imageDus zo lukt het nog niet om een mooie rijke rus te scoren. Na deze teleurstelling zijn we maar weer richting het hotel gegaan. Hier hadden ze een bar, dus gingen we daar maar even kijken. Hier waren welgeteld 8 man binnen, met een gemiddelde leeftijd van 50??? Na hier snel een biertje gepakt te hebben besloten we maar naar de strandtent van het hotel te gaan. Hier was het een stuk beter te vertoeven. Goede muziek (echt net zoals in Nederland) met een goede DJ. Ook waren de mooie vrouwen hier weer aanwezig (iets wat je totaal niet van Oekraïne verwacht, maar geloof ons, ze zitten hier genoeg!) Nadat het uiteindelijk 3 uur was geworden, besloten we toch maar richting ons bed te gaan.

Siemen en Jeroen hadden nog een pracht plan om in de vroege morgen (9uur) te gaan zwemmen om daarna te ontbijten. Kortom slaap is voor mietjes!

Nu gaan we lekker even zwemmen/zonnen en bijslapen.

Jeroen, Siemen, Wim en Tinus


548 km met een gemiddelde snelheid van 61 km/uur

4 opmerkingen:

  1. WAT IS ER MIS MET 50???

    Zo te lezen weer een leuke dag gehad.
    Gisterenochtend voor ons de geplande ballonvaart en 's middags de 25-jarige bruiloft van tantE Henriette en ome GertJan. Aan het eind van het feest een geweldige onweersbui met veel licht en water. Op de terug naar huis noodweer. De doorgaande weg was bezaaid met takken en zoveel bladeren dat de weg bijna niet meer te zien was. Leek wel winter in de sneeuw maar dan groene. Ook de brandweer had het druk met het opruimen van takken en bomen, maar wij zijn heelhuids thuis gekomen. Vandaag mijn verjaardag gevierd. Bijna de gehele familie was aanwezig, druk maar gezellig (en warm!).
    Nu in afwachting van de wedstrijd. Enkele van Mathijs z'n vrienden komen bij ons kijken; beloofd weer een rumoerige avond te worden. Veel plezier vanavond tijdens en na de wedstrijd. Dat de beste mogen winnen. Voor straks welterusten en morgen weer een mooie dag.
    Hoeveel kilometers hebben jullie ondertussen gereden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo allemaal

    JAMMER helaas geen wereldkampioen maar wel 2de geworden dus vice-wereldkampioen. Jullie nu lekker even luieren bij het zwembad en straks weer op weg naar huis.
    gr. wilma(ma)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen!!!
    Teleurstelling al verwerkt? Met vakantie vieren in z'n mooi land zal dit wel. Jullie hebben weer schitterende foto's gemaakt. Geniet er van!
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. "mooie rijke rus"????? ik dacht dat jullie alleen in Russinnen geïnteresseerd waren ha ha. Ziet er super mooi uit, jammer dat je niet langer kan blijven!

    BeantwoordenVerwijderen

We vinden het erg leuk om reacties te krijgen. Dus laat hier je reactie achter.