dinsdag 6 juli 2010

Dag 5: Onderweg van Lviv naar Kiev Update

De lange reis van Lviv naar Kiev stond vandaag op het programma, we zouden 542 km moeten afleggen. We hadden afgesproken dat we om kwart voor 8 gingen ontbijten zodat we om half 9 konden vertrekken. Toen we weg wilden rijden van het bewaakte parkeerterrein werden we er niet afgelaten; de spoorboom bleef namelijk dicht. We dachten dat we misschien tuig waren geweest, of dat Martijn toch nog door het bed was gesprongen, maar het bleek dat Wim zijn lenzenspiegeltje was vergeten. image

We waren eerst op zoek naar een Shell tankstation zodat we vertrouwd konden tanken. Deze plaats hadden we van te voren al op internet opgezocht. Het bleek echter niet op die plaats te bestaan en natuurlijk klopte Google Maps beter dan de site van de Shell zelf. Dit grapje zorgde voor een omweg van drie kwartier.

Vandaag was de eerste echte rit door Oekraine. “Wow, hoe kan dit” was de meest uitgesproken zin van Jeroen. We vielen namelijk van de ene verbazing in de andere. Je werd van rechts en links ingehaald en de auto’s waren soms oud en gammel terwijl andere auto’s juist splinternieuw en snel waren. De snelweg is nog in de maak, waardoor het constant van rijbaan wisselen was. Nederland is er niks bij vergeleken met hier! Een andere veelgenoemde uitspraak van vandaag was “Hoe hard zullen we hier mogen rijden???”. We zien hier namelijk GEEN snelheidsborden langs de kant. En aangezien iedereen hier andere snelheden rijdt, is dit volkomen onduidelijk voor ons. We hebben al wel veel politie aan de kant zien staan, maar zijn gelukkig nog niet aangehouden. image

Ook komen we erg leuke dingen onderweg tegen zoals paard en wagen dat langs de snelweg loopt. Een zebrapad op de snelweg??? Verder loop de snelweg dwars door het landschap, dus het was weinig sturen. Het landschap loopt hier erg golvend. Je hebt hier bosrijke gebieden en ook grote vlaktes. Onderweg vind je vele groepen mensen langs de kant die je dingen proberen te verkopen. Denk hierbij dan aan bessen, gedroogde takken, aardappelen, koekjes enz.

Wat ons ook opviel waren de vele kerken met gouden koepels. Waar heel veel inwoners in armoede leven staan toch verrekte mooie kerken. Het land is nog heel gelovig, dit hebben we gisteren heel erg ondervonden. In elke kerk die we bezochten werd nog veel en lang gebeden door jong en oud. image

Er zijn ook vele straathonden. Jeroen had er bijna een aangereden, het scheelde maar bijna niks. We hadden wel twee platgewalste honden gezien op de weg.

Onderweg hebben we nog een paar keer een plaspauze gehouden in een weiland. In Rivne hebben we geluncht. We stopten onderweg ergens bij een bushalte omdat daar een paar kraampjes stonden. Wat bleek dat er een overdekte markt aanwezig was waar we heerlijke broodjes en wat fris kochten. Wim had alleen ruzie gekregen met de verkoopster omdat hij de koelkast open trok om wat fris te pakken.

Om kwart over vijf kwamen we aan bij het hotel. Er stonden een aantal dure bakken op het parkeerterrein. We parkeerden recht voor de hoteldeur om daar in te checken. Onze kamers waren op de veertiende verdieping. Martijn en Wim hadden uitzicht op het stadion dat werd gebouwd voor het EK van 2012. Ze moeten nog wel opschieten om alles af te krijgen.

We besloten om snel even een buffetdiner te pakken. Een tip voor toekomstige gasten: doe maar iets anders eten. Het was niet te vreten. Zeker in vergelijking met wat we gisteren, eergisteren en de dag voor eergisteren hadden gegeten.

Nou, Nederland moet zo voetballen. Martijn is um al gepeerd om plaatsen te reserveren in een of andere Ierse pub. Deze Ierse pub was door het consulaat in Kiev aan ons geadviseerd (Martijn had deze ff tussen de middag gebeld, de held).

Nou wij gaan nou ook maar, anders missen we de aftrap!

Hup Holland Hup

 

De wedstrijd Nederland – Uruguay

Na een lange dag reizen was het zover. Eindelijk aangekomen in Kiev. Na ingecheckt te hebben in het hotel, gingen we even relaxen om daarna het slechte diner in ons te nemen (zie vorige post). Na snel het verhaaltje getypt te hebben, zijn we als een speer richting het golden gate café gelopen, want hier hadden de Nederlanders zich verzameld. Eenmaal daar aangekomen hebben we een hele spannende wedstrijd gezien, die menig van jullie ook gezien zal hebben. Daarna weer snel terug gelopen om naar het hotel te gaan. Nu even dit bericht posten dat we allemaal nog veilig zijn na al het gejuich!!! en zometeen lekkker slapen, om morgen weer vroeg op te staanimage (7 uur) en naar Chernobyl te gaan!

Om alvast even wat hierover te vertellen. We hebben hier een gids geboekt, en om half 9 moeten vertrekken we bij een hotel richting het gebied. Dit is een 2 uur durende heen en terugreis + rondleiding. Om ook een idee te krijgen wat dit inhoud wil ik jullie graag naar dit filmpje verwijzen:

http://llink.nl/3opreis/uitzendinggemist_player.php?id=6010630 (van het tvprogramma 3 op reis)

http://chernobylreizen.nl/overchernobyl (de reisorganisatie waarmee we gaan!)

7 opmerkingen:

  1. Hello jongens, leuke blog. Doen jullie ook iets anders dan eten? Ik zou graag fotos van mensen willen zien, en euh niet alleen mooie meisjes in minis. En van dieren! en vervoermiddelen! Jullie koppen heb ik nou wel genoeg gezien. Hoop dat deze lange traject mee valt. Groeten v frouke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe bevalt het om iedere ochtend zo "vroeg" uit jullie bedden te komen?
    Heel Nederland is in rep en roer om op tijd voor de buis te kunnen zitten voor de wedstrijd van deze avond. Het zal buiten op straat weer erg stil zijn. Ik ben trouwens best wel jaloers op jullie, lekker met vakantie, lekker eten en drinken en veel te bekijken (vandaag is mijn laatste vakantiedag, moet morgen weer werken!)
    Siemen, de bovenstaande link werkt niet (in ieder geval niet bij mij).
    Ps hebben ze daar ook vuurtorens?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe bevalt het om iedere ochtend zo "vroeg" uit jullie bedden te komen?
    Heel Nederland is in rep en roer om op tijd voor de buis te kunnen zitten voor de wedstrijd van deze avond. Het zal buiten op straat weer erg stil zijn. Ik ben trouwens best wel jaloers op jullie, lekker met vakantie, lekker eten en drinken en veel te bekijken (vandaag is mijn laatste vakantiedag, moet morgen weer werken!)

    Ps hebben ze daar ook vuurtorens?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hallo allemaal
    het is Nederland gelukt, in de finale van het WK.
    Heel Nederland staat op z'n kop. Hebben jullie de wedstrijd toch kunnen zien in de pub? Ophet laatst werd het toch nog spannend. Ik wens jullie morgen een leuke dag en tot blogs

    gr. wilma(ma)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Mannen,

    Ik lees dat jullie weer een hele mooie dag achter de rug hebben! De voetbalwedstrijd was inderdaad erg spannend! Ik zit in de Lieve Lente aan de buis gekluisterd! Heb erg genoten, mooi feestje daar;) Jullie hebben vast ook wel lekker gefeest.

    Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen over vandaag!

    Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow! Chernobyl!!!! Ik hoorde van mijn zus dat het een spectaculaire ervaring is! Ik verheug me op de fotos!!
    Frouke
    PS leuke foto van jullie amandelen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk, die reacties van Frouke. :) Hoezo amandelen? Ik heb niets gezien. Moet toch nog eens goed kijken!
    Ik ben benieuwd of jullie je schoenen daar achter moeten laten.....
    Groetjes!!!!

    BeantwoordenVerwijderen

We vinden het erg leuk om reacties te krijgen. Dus laat hier je reactie achter.