zondag 4 juli 2010

Dag 2: De reis van Strzelin via Auswitch naar Krakau

image

De dag begon al om half 8. Nadat Martijn Wims ontbijt had opgegeten gingen we op weg naar Auswitz.  De rit duurde ongeveer twee uurtjes. We boekten een Engelstalige rondleiding. De rondleiding ging door de 2 kampen en duurde in totaal 4 uur. Het was heel indrukwekkend om de gebouwen te zien en de verhalen te horen. Er waren eigenlijk twee kampen: Auswitz 1 en Auswitz 2. De tour begon in Auswitz 1. Dit was het meest menselijke deel van het kamp. Auswitz 2 is veel massaler en veel onmenselijker. Het was bloedje heet, dus we konden ons goed voorstellen hoe de gevangenen zich hebben gevoeld op zo’n warme dag. Echt gruwelijk wat zich daar heeft afgespeeld, 1,2 miljoen doden.

De reis ging verder naar het hotel in Krakau. Na een uurtje rijden dumpten we onze spullen in het hotel en gingen we naar het centrum van Krakau. Na een kort rondje op het mooie plein van Krakau gingen we het Hard Rock Cafe binnen, en daar zagen we hoe Duitsland Argentinië tot op het bot vernederde. Onze magen begonnen te knorren, dus we besloten om op het plein ergens te gaan eten. De twee criteria waren: goed eten en goed zitten. We zaten lekker in de schaduw met uitzicht over het plein dus het vakantiegevoel begon steeds groter te worden. Na een leuke wandeling door Krakau, waarbij heel veel hoge piefen aanwezig waren in de stad, gingen we voetbal kijken in een kelder. Bier was goedkoop, scherm was groot, dus dat zat wel goed.

Na het voetbal gingen we naar het hotel en daar was een schitterende Poolse bruiloft bezig, die tot diep in de nacht zal duren.

Groetjes weer van ons.


Hier weer wat foto’s


Dit is de route die we vandaag afgelegd hebben.

2 opmerkingen:

  1. Hallo Mannen,

    Het was weer een spannende dag zoals ik dat heb kunnen lezen.
    Mooie ervaring!
    Het was weer leuk om jullie verhaal te lezen.

    Ik wacht weer op de volgende;)

    Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een indrukwekkende ervaring in Auswitz. Die zul je nooit meer vergeten.
    Hier nog steeds geen kabinet. Wel een vervelende Gerard Joling met z'n "Popstars".
    Leuke foto's! Wel op tijd andere kleding aantrekken; het begint op te vallen. En zonnebrillen zijn ook niet bepaald fotogeniek.
    Verder veel plezier en geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen

We vinden het erg leuk om reacties te krijgen. Dus laat hier je reactie achter.