maandag 5 juli 2010

Dag 3: De reis van Krakau naar Oekraïne (Lviv)

image De dag begon vandaag om 7 uur!! We hadden de planning om een groot stuk om te rijden omdat Martijn een zieke werknemer thuis moest gaan controleren. Na wat telefoontjes kwam hij erachter dat dit niet meer nodig was en konden we de “korte”route naar Lviv nemen. We zaten om half 9 in de auto nadat we een goed ontbijt hadden gehad.

Rond een uur of 11 begonnen we toch wat honger te krijgen en besloten we om bij een hele grote supermarkt wat middag eten te halen. Dit aten we buiten bij de auto op.

Martijn kende ene Johan en die ging ook naar Oekraïne, met z’n vriendin en nog een koppel. We (martijn) beslo(o)t(en) om ze te ontmoeten bij een plaatsje vlak bij de grens van Oekraïne en Polen om daarna wat te lunchen. Ze arriveerden een half uur na ons bij dat plaatsje. Toen we het plaatsje binnen reden was net het plaatsje afgesloten voor verkeer. Als echte Nederlanders besloten wat omwegen te nemen, mimageaar echt alles was afgesloten. Op een gegeven moment kwamen we erachter dat er een tour de polski bezig was. We besloten de auto’s aan de kant te zetten en de renners aan te moedigen. Filmpje van de renners is onderaan dit bericht.

Omdat wij al geluncht hadden reden wij door naar de grens. Later zouden we Johan en consorten weer treffen bij de grens. We hebben anderhalf uur moeten wachten en de controles duurden ook nog een half uur in totaal. Vlak voordat we wegrijden zei de Oekraïense diender waarschijnlijk ‘goede reis’ in het imageOekraïense. Martijn dacht echter dat hij nog naar de bagage wilde kijken. Dit leidde tot veel verwarring waardoor die diender nog flink chagrijnig werd en Martijn toch even lijkbleek werd. Maar goed, uiteindelijk konden we doorrijden. 

De wegen in Oekraïne waren duidelijk slechter dan de Poolse wegen. Je kon meteen merken dat Oekraïne niet tot de EU behoort. Slechte wegen, plaatselijke holbewoners en bussen die tijdens het rijden bijna omvielen (overhellend naar links/rechts). We waren net de grens over en het eerste wat Jeroen zag waren 2 vrouwen die rustig over staat liepen. Dit vond hij zo imposant dat hij hier welgeteld 1 foto van moest maken. De rest van de mooie vrouwen worden keurig nog door hem op de foto gezet zodat jullie er ook van kunnen genieten (en geloof mij, dit zijn er genoeg!).  image

Lviv ligt vrij dicht tegen de grens aan. Ons hotel is echt één van de luxer hotels, 4 sterren en ligt midden in het centrum. We besloten om nog even wat te gaan eten in het centrum van Lviv. We kwamen een gedeelte tegen voor de rijkste van de rijksten. Daar stonden toch wel een paar mooie wagens. We besloten toch maar ff verder te lopen, om maar naar het centrum te gaan waar we een mooi en luxe restaurant tegen kwamen. Het eten was super en wederom weer super goedkoop. Tijdens het eten kwamen we erachter dat de tijd in Oekraïne een uur vooruit staat, eigenlijk een uur en 6 minuten (overal loopt de klok nog 6 minuten voor), maar hoe dit kan is een raadsel. Mocht iemand dit weten laat het ons weten! Maar goed, na het eten gingen we weer terug naar het hotel want het begon toch aardig af te koelen. Daar typten we dit fantastische verhaal, in de kroeg van dit mooie hotel onder het genot van een heerlijk Oekraïns biertje (wat erg goed smaakt!).

Welterusten en morgen gezond weer op,

Wim, Jeroen, Siemen en Martijn.

5 opmerkingen:

  1. Je heb de ene reactie nog niet geplaatst of de volgende wordt weer verwacht.
    Hadden jullie dat "goede reis" in het Oekraïense niet even in het woordenboekje op kunnen zoeken? Had die diender ook een goede dag gehad. Zo te zien lekker eten en erg grote glazen. Dat tijdverschil ziet hem waarschijnlijk in de tijdzone's. Wij hebben in de Nederland de "Greenwich" tijd. Waar jullie zitten waarschijnlijk niet.
    Voor nu lekker slapen en gezond weer op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben blij, dat jullie er zoveel foto's opzetten!! Zo genieten wij mee. Je zegt, dat het goedkoop eten is. Dan ben ik natuurlijk nieuwsgierig: hoeveel kost het dan?? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens de officiele indeling in tijdzones is er 1 uur verschil tussen Nederland en Oekraine. Er is niks te vinden over nog eens 6 minuten. Dus zij hebben de klokken voorgezet (om wat voor reden dan ook; leuk om dat te achterhalen?) of jullie lopen achter.
    Margot.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weer een leuk verhaal om te lezen!

    Veel plezier nog!

    Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen

We vinden het erg leuk om reacties te krijgen. Dus laat hier je reactie achter.